Tak przygotowane krewetki to raczej przystawka niż danie główne, są niby lekkie i chrupiące, ale tak naprawdę przez smażenie na głębokim oleju jednak dosyć ciężkie. Przepis i wykonanie są tak proste, że nie podaję nawet dokładnej ilości składników.
Składniki:
krewetki
piwo
mąka
sól, pieprz
czosnek suchy
dowolne przyprawy
olej do smażenia
Wykonanie:
Z piwa, mąki i przypraw zrobiłam dosyć gęste ciasto. Każdą krewetkę zanurzałam w cieście i wkładałam na rozgrzany olej, smażyłam kilka minut z każdej strony. Jedliśmy je zanurzając w dipie jogurtowo czosnkowym. Były pyszne, chrupiące i aromatyczne, o dziwo najbardziej smakowały małym dzieciom, które po prostu się na nie rzucały:)
Jadłabym :)
OdpowiedzUsuńKupiłam w lidl duże świeże krewetki i szukam pomysłu na przyrządzenie a z ciastem piwnym jeszcze nie robiłam,te wyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńFajnie, że masz duże krewetki, moje były małe i w efekcie końcowym było troszkę za mało "krewetki w krewetce" :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń