Miło mi poinformować, że znalazłam się w finałowej piętnastce zwycięzców
w konkursie Ekonomia Gastronomia. Proszę kliknij w banerek i zagłosuj
na moją otrębową pizzę. Dziękuję:))
Mój dzisiejszy obiad narzuciła mi moja siostra:) Zajmowałam się jej dziećmi, wiedziała, że przy piątce dzieci czasu niewiele, więc przyniosła makaron, puszkę pomidorów i filet z kurczaka. Mam taką teorię, że im prostsze potrawy tym lepsze i tym przepisem tylko ją potwierdziłam:)
Składniki:
Makaron farfalle
puszka pomidorów
1 duży filet z kurczaka
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól ziołowa
1 ząbek czosnku
szczypiorek
łyżeczka cukru
Wykonanie:
Filet pokroiłam na malutkie kawałeczki i podsmażyłam na oleju. Dodałam pomidory i dusiłam całość często mieszając jeszcze kilka minut. Doprawiłam czosnkiem, solą ziołową, cukrem i jogurtem. Ugotowany makaron wrzuciłam do sosu, wymieszałam i od razu podałam. Całość posypałam szczypiorkiem Naprawdę, jak na kilkanaście minut pracy, efekt jest znakomity. Moje dzieci ubóstwiają makaron, a zwłaszcza farfalle, nazywają je kokardkami :)
Ja też tak uważam , im prościej tym smaczniej :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Proste a pyszne,kupiłam już mieloną łopatkę z Lidla i zaraz przyrządzę to pyszne danie.
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będzie ci smakowało! Ja uważam, że proste potrawy są najlepsze, nie lubię udziwnień:)
Usuń