Na obiad mieliśmy dzisiaj gniazdo i zachciało mi się do tego jakiegoś fajnego sosu. Na szybko wymieszałam kilka składników i wyszedł naprawdę fajny, gęsty sos. Pasujący do jajek, warzyw na zimno i gorąco, myślę, że nawet do ryb i mięs. Po prostu uniwersalny i w dodatku pyszny!
Składniki:
5 łyżek jogurtu greckiego
1 mały ząbek czosnku
szczypta cukru
koperek
sól
Wykonanie:
Jogurt zmieszałam z czosnkiem wyciśniętym przez praskę i koperkiem. Doprawiłam solą i odrobiną cukru. Wymieszałam i gotowe. Sos bardzo smakował mi z ziemniakami na parze, córki jadły zmieszany kiełkami, a syn zajadał z frytkami.
uwielbiam taki sosik.
OdpowiedzUsuńPS. Warto usunąć weryfikację obrazkową bo wnerwia.:)
Dzięki Dusiu za sugestię. Już usunęłam weryfikację, nawet nie wiedziałam, ze można:) Tak nawiasem mówiąc mnie ona tez zawsze u kogoś wkurza:)
UsuńSos czosnkowy dodaję do doń z grilla,wygląda pysznie
OdpowiedzUsuń