czwartek, 20 września 2012

Pudding.

Od dawna za moją siostrą chodził angielski przysmak - pudding. W końcu zrobiła i oto efekty. Nie jest to danie zbyt zdrowe, tym bardziej niskokaloryczne, ale za to pyszne:)


Źródło
Składniki:
6 kromek dużej chałki posmarowanej masłem
2 łyżki cukru
2 jajka
ok. 5 dkg rodzynek
0,5 l mleka
gałka muszkatołowa

Przed zalaniem mieszanką mleka i jaj

Wykonanie:
W ceramicznym naczyniu ułożyć chałkę, masłem do góry. Posypać cukrem i rodzynkami, zalać mlekiem rozmieszanym z jajkami, posypać lekko gałką.  Piec w 180 stopniach ok. 30 minut do zrumienienia.
Zajadać na ciepło, smakuje dorosłym i dzieciom :)

Przed włożeniem do piekarnika


2 komentarze:

  1. po co sie przejmowac kaloriami, gdy to takie smaczne! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie pyszności!:)? o tej porze tu widzę! smaka mi narobiłaś

    OdpowiedzUsuń