wtorek, 11 września 2012

Chocolate chips. Ciasteczka w amerykańskim stylu.


Ciasteczka upiekła moja siostra. Co tu dużo mówić. Jedne z lepszych ciasteczek jakie zdarzyło mi się jeść. Mocno chrupiące, rozpływające się w ustach. Dużo dobrych dodatków, pychota!

Składniki:
225g miękkiego masła
200g cukru
2 jajka
295g mąki
1 łyżeczka sody
200g gorzkiej czekolady
100g mieszanki różnych orzechów i słonecznika
szczypta soli
aromat waniliowy


Wykonanie:
Mąkę utrzeć z cukrem, dodać jajka i aromat. Dodać mąkę, sodę i sól, wymieszać. Dodać posiekaną czekoladę, orzechy i słonecznik. Mokrymi dłońmi toczyć kulki z ciasta, układać na papierze do pieczenia, piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. Źródło


3 komentarze:

  1. W takim razie, wyrazy uznania dla siostry ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chrupiące, czekoladowe... to jest to co lubie najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie ciasteczka :), żeby tylko nie wchodziły tak w biodra to mogłabym jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń