poniedziałek, 16 lipca 2012

Ciasto czekoladowe z porzeczkami.


To ciasto jest w naszym domowym menu od lat. Przepis tutaj. Tym razem do części ciasta wmieszałam kakao i uzyskałam całkiem nowy smak i wygląd ciasta. Powiem Wam,że to jest najbardziej uniwersalny wypiek świata:) Pasuje z wszystkimi owocami, bakaliami, czekoladą i co tam jeszcze wymyślicie.


Na formę wyłożoną papierem do pieczenia wylałam warstwę jasnego ciasta, wysypałam na nie szklankę czerwonych porzeczek. Na to wylałam warstwę ciasta do, której wmieszałam 3 łyżki kakao i znowu wysypałam szklankę porzeczek. Piekłam około godziny w temperaturze 180 stopni.
 Ciasto jest przepyszne, wyraźnie czekoladowe i kwaśne od porzeczek. Polecam!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz