Składniki:
pomidory
ogórki gruntowe
ogórki konserwowe
marchewka
kawałek mozzarelli
sos Knorr koperkowo - ziołowy
Wykonanie:
Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, resztę warzyw kroję na mniejsze cząstki, mozzarellę w drobną kostkę. Wszystko łączę i zalewam sosem, który robię na 1 łyżce oliwy i 3 łyżkach wody. Czasami sama robię różnego rodzaju sosy, jednak najbardziej lubię z różnymi sosami Knorra i tak jadam najczęściej.
Przepis dodaję do akcji: Lekkie sałatki
oraz akcji: Sosy, sałatki i inne grill dodatki
Bardzo fajna sałatka:-)
OdpowiedzUsuńJa też lubię sprawić sobie sałatkę na kolację. Bardzo fajna propozycja :)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda w tym kielichu, a właśnie kupiłam w Lidlu mozzarellę i pomidorki koktajlowe w promocji, więc też się zanosi na sałatkę.
OdpowiedzUsuńA ja wolę sama miksować dressingi - żadna filozofia - trochę oliwy lub (jak ja wolę) oleju rzepakowego (ma lepszy skład tłuszczowy i korzystniej wpływa na zdrowie), do tego ulubione zioła, przyprawy i nasiona i w zależności od sałatki cytryna, miód lub sos sojowy i gotowe :)
OdpowiedzUsuńTak, doskonale wiem, że żadna filozofia, ale po prostu te sosy saszetkowe smakują mi bardziej.
UsuńDziękuję za ciekawy przepis oraz udział w akcji :)
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami
Bacia
b-coldplate.blogspot.com