Miałam podwójny filet z kurczaka oraz nadmiar świeżego szpinaku i tak powstały takie oto śliczne zawijańce:)
Składniki:
podwójny filet z kurczaka
kilka liści szpinaku
2 ząbki czosnku
2 łyżki startego żółtego sera
płatki kukurydziane na panierkę
Wykonanie:
Z kurczaka zrobiłam cztery kotlety i bardzo cienko je rozbiłam. Posoliłam je lekko, położyłam na nie liście szpinaku, posypałam startym serem i drobno pokrojonym czosnkiem. Ciasno zwinęłam, obtaczałam w roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych, krótko smażyłam z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Roladki wyszły nie tylko pyszne, pięknie się również prezentują. Smakują na ciepło i na zimno, pokrojone w plasterki i ułożone na kanapce.
Lubię :)
OdpowiedzUsuń