Składniki:
opakowanie kostki sojowej
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku
sól, pieprz
Wykonanie:
Kostkę sojową ugotowałam w bulionie do miękkości, odsączyłam na sicie i wystudziłam. Soję połączyłam z posiekaną cebulką i czosnkiem, dodałam 3 łyżki koncentratu pomidorowego, jajko, doprawiłam papryką, solą i pieprzem. Całość wyrobiłam dłonią, formowałam kotleciki, obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na oleju.
Myślę, że następnym razem dołożę do masy sojowej posiekane zielone oliwki i przyprawię ziołami do pizzy. Będzie trochę po włosku:)
Tutaj w formie hamburgera. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz