wtorek, 20 listopada 2012

Wytrawne zawijańce na cieście francuskim.

Dzisiaj proponuję coś na przystawkę lub na niewielką kolację. Do takich zawijańców można tak naprawdę włożyć co akurat w lodówce zalega.


Składniki:
ketchup
kilka duszonych pieczarek
kilka plastrów szynki
starty żółty ser
ulubione zioła


Wykonanie:
Rozwinąć płat ciasta francuskiego. Posmarować  ketchupem i rozłożyć na nim przygotowane składniki, posypać ziołami i zwinąć w ciasny rulon. Teraz można włożyć ciasto na kilkanaście minut do zamrażalnika i pokroić je w plasterki. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni.

Takie zawijańce świetnie smakują z sezonową surówką i kieliszkiem dobrego wina:)



6 komentarzy:

  1. Uwielbiam je! Chyba dziś zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam:) robię podobnie:) tylko cebulkę zeszkloną jeszcze dodaję:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapraszam do zabawy w liebster blog,Twój blog został przezemnie wyróżniony na pod adresem http://wmojejpachnacejkuchni.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiesz co, że chyba jutro zrobię, mam akurat opakowanie ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń