Składniki:
ketchup
kilka duszonych pieczarek
kilka plastrów szynki
starty żółty ser
ulubione zioła
Wykonanie:
Rozwinąć płat ciasta francuskiego. Posmarować ketchupem i rozłożyć na nim przygotowane składniki, posypać ziołami i zwinąć w ciasny rulon. Teraz można włożyć ciasto na kilkanaście minut do zamrażalnika i pokroić je w plasterki. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni.
Takie zawijańce świetnie smakują z sezonową surówką i kieliszkiem dobrego wina:)
Muszą być pyszne!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je! Chyba dziś zrobię :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam:) robię podobnie:) tylko cebulkę zeszkloną jeszcze dodaję:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do zabawy w liebster blog,Twój blog został przezemnie wyróżniony na pod adresem http://wmojejpachnacejkuchni.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.html
OdpowiedzUsuńale fajne zawijańce :)
OdpowiedzUsuńWiesz co, że chyba jutro zrobię, mam akurat opakowanie ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuń