piątek, 2 listopada 2012

Muffiny mocno czekoladowe.

Kolejny smakołyk obecny na naszej imprezie Halloweenowej to muffiny pająki. W smaku cudowne, z wyglądu autentycznie obrzydliwe:) Upiekła je moja siostra korzystając z przepisu  na babeczki potrójnie czekoladowe, który znalazła na blogu: mojewypieki.com


Składniki:
225 g mąki pszennej 
25 g kakao 
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
0,5  łyżeczki sody 
100 g gorzkiej, posiekanej czekolady
2 duże jajka 
300 ml kwaśnej śmietany 
150 g cukru trzcinowego
85 g rozpuszczonego masła 

dodatkowo
żelki
polewa czekoladowa
posypka kakaowa
odrobina cukru pudru



Wykonanie:
Wykonanie tych pajączków jest standardowe.  Wystarczy w jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim lekko roztrzepać mokre. Połączyć, lekko wymieszać, przełożyć do foremek, piec ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni.
 Po wystudzeniu każdą babeczkę posmarować polewą czekoladową, zanurzyć w posypce, wbić żelki nogi i zrobić oczy z cukru pudru zmieszanego z odrobiną wody.

Muffinki na talerzu prezentowały się naprawdę obrzydliwie, ale dzieci oczywiście były zachwycone:)



Przepis dodaję do akcji: Halloween 2012 
 

6 komentarzy:

  1. Oj faktycznie sa ochydne te pajaki...ale zjadlabym takie ....najwyzej zamknelabym oczy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie lubię pająków! ale ciacho pysznie się zapowiada!

    OdpowiedzUsuń
  3. Odstaszające muffinki :)
    Ale efekt oszałamiający xD

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń