środa, 26 czerwca 2013

Faszerowane młode ziemniaki.


Ziemniaczki przygotowała moja siostra, która ma duży wkład w to co ukazuje się na blogu. Danie jak wszystkie w jej wykonaniu jest  pyszne i dobrze wygląda. Myślę, że tak przygotowane ziemniaczki mogłyby być świetnym imprezowym daniem dla wegetarian. Inspiracja.



Składniki:
10 dużych ziemniaków
4 łyżki jogurtu greckiego
150 gramów duszonych pieczarek
50 gramów miękkiego masła
100 gramów sera żółtego
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz

Wykonanie:
Ziemniaki wyszorować, ugotować na półtwardo. Wystudzone ziemniaki przekroić na połówki, wydrążyć.
Wydrążone ziemniaki ugnieść widelcem, wymieszać ze startym serem, masłem, pieczarkami i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Masę nakładać do wydrążonych połówek ziemniaków.
Ziemniaki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut.



A na koniec moja praca decoupage. Zawieszka w stylu prowansalskim:




5 komentarzy:

  1. Faszerowanie ziemniaki uwielbiam :)
    Piękne arcydzieło

    OdpowiedzUsuń
  2. cos wspanialego

    OdpowiedzUsuń
  3. Ziemniaczki pyszne, a zawieszka to urocza :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Często robię w sezonie grillowym.Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. Good post however I was wanting to know if you could write a litte
    more on this topic? I'd be very grateful if you could
    elaborate a little bit more. Appreciate it!

    My homepage simply click the up coming website

    OdpowiedzUsuń