Ziemniaczki przygotowała moja siostra, która ma duży wkład w to co ukazuje się na blogu. Danie jak wszystkie w jej wykonaniu jest pyszne i dobrze wygląda. Myślę, że tak przygotowane ziemniaczki mogłyby być świetnym imprezowym daniem dla wegetarian. Inspiracja.
Składniki:
10 dużych ziemniaków
4 łyżki jogurtu greckiego
150 gramów duszonych pieczarek
50 gramów miękkiego masła
100 gramów sera żółtego
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki wyszorować, ugotować na półtwardo. Wystudzone ziemniaki przekroić na połówki, wydrążyć.
Wydrążone ziemniaki ugnieść widelcem, wymieszać ze startym serem, masłem, pieczarkami i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Masę nakładać do wydrążonych połówek ziemniaków.
Ziemniaki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut.
A na koniec moja praca decoupage. Zawieszka w stylu prowansalskim:
Faszerowanie ziemniaki uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPiękne arcydzieło
cos wspanialego
OdpowiedzUsuńZiemniaczki pyszne, a zawieszka to urocza :)
OdpowiedzUsuńCzęsto robię w sezonie grillowym.Pycha!
OdpowiedzUsuńGood post however I was wanting to know if you could write a litte
OdpowiedzUsuńmore on this topic? I'd be very grateful if you could
elaborate a little bit more. Appreciate it!
My homepage simply click the up coming website