sobota, 26 stycznia 2013

Muffinki na walentynki.

Te muffinki są doskonałe:) Mocno czekoladowe, znakomite na ciepło kiedy czekolada jest jeszcze płynna i na drugi dzień, kiedy robią się cięższe, wilgotniejsze.


Składniki:
Suche
2 szklanki mąki
3/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
7 łyżeczek kakao
Mokre
3 jajka
100 ml oleju
1 szklanka jogurtu owocowego (najlepszy ananasowy)
Dodatkowo 
1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady



Wykonanie:
Standardowo wymieszałam w jednej misce suche składniki, w drugiej mokre. Mokre wlałam do suchych, całość wymieszałam łyżką tylko do połączenia składników, dodałam czekoladę i ciasto umieściłam w foremkach na muffinki. Piekłam 30 minut w temperaturze 200 stopni.



Na koniec chciałam podziękować firmie ZT „KruszwicaS.A. za przemiłą i przydatną niespodziankę:


Przepis dodaję do akcji: Walentynkowe przepisy.

3 komentarze:

  1. fajne:) mnie zawsze przeraza ile tluszczu jest w muffinkach inna sprawa jak dobrze smakuja:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No prawda z tym tłuszczem, ale czasami można zgrzeszyć :)

      Usuń
  2. Muszą być pyszne! :) Zapraszam do zgłoszenia ich do konkursu: http://kulinarne-rozkosze.blogspot.com/2013/01/konkurs-urodzinowy.html

    OdpowiedzUsuń