wtorek, 22 stycznia 2013

Domowe krakersy.

Zapraszam Was dzisiaj na domowe krakersy. Wiadomo, że tych ze sklepu nie jadamy, bo różne rzeczy w nich siedzą, a takie zrobione w domu można nawet dzieciom podać.



Składniki:
125g margaryny
75g twarożku naturalnego
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 1/4 szklanki mąki
ok.50g sezamu uprażonego na suchej patelni




Wykonanie:
Wszystkie składniki ciasta zagnieść, cieniutko wałkować i wykrawać dowolne kształty. Piec w temperaturze 180 stopni 13 - 16 minut. Z podanej ilości składników wyszło ok. 70 sztuk.
Krakersy są pyszne, niezbyt tłuste, niezbyt słone, kruche i dzięki sezamowi wyjątkowo aromatyczne. Przepyszne!

Przepis dodaję do akcji: Karnawałowe przekąski.

3 komentarze: