Składniki:
25 dkg chudego twarogu
6 łyżek otrąb żytnich
6 łyżek płatków owsianych
2 jajka
suszona pietruszka
czosnek staropolski
sól, pieprz
Wykonanie:
Twaróg rozgniotłam widelcem z jajkami, dodałam otręby, płatki owsiane, dosypałam sporo czosnku staropolskiego, soli i pieprzu oraz sporo suszonej pietruszki zielonej. Wszystko razem wymieszałam i odstawiłam na kilkanaście minut, aby otręby i płatki napęczniały. Formę keksowa wyłożyłam papierem do pieczenia, wylałam do niej masę twarogowo - otrębową i piekłam 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu pokroiłam "pieczeń" w paseczki i podałam z czerwoną surówką. Mąż nie jadł tego dnia obiadu i reszta "pieczeni" została mi na drugi dzień. Opanierowałam ją w jajku i bułce tartej i krótko obsmażyłam na oleju. Mąż spytał jaka to ryba:)
Przepis dodaję do akcji: Otręby na1000sposobów!
bardzo fajnie to wygląda! ;)
OdpowiedzUsuńspróbuję w najbliższym czasie;]
pozdr. ;)
Your mode of describing everything in this post is genuinely nice, all be able to without difficulty be aware of it,
OdpowiedzUsuńThanks a lot.
My blog - extra money