poniedziałek, 25 marca 2013

Kruche babeczki budyniowe.

Dzisiaj polecam niesamowicie kruche, pysznie nadziane babeczki. Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki.



Składniki:
Ciasto kruche
2 szklanki mąki krupczatki
1/3 szklanki cukru pudru
20 dkg zimnego masła
2 żółtka

Masa budyniowa
1 budyń czekoladowy
1 budyń waniliowy
2 szklanki mleka

Dodatkowo
winogrona



Wykonanie:
Składniki na ciasto posiekać, szybko zagnieść i schłodzić w lodówce. Rozwałkować, wylepić natłuszczone, metalowe foremki i piec ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Każdy z budyniów ugotować w 1 szklance mleka, lekko wystudzić i napełnić nim babeczki. Udekorować owocami.
Jak widać nie ma z tymi babeczkami zbyt wiele pracy, a efekt jest zniewalający:)


2 komentarze: