sobota, 6 stycznia 2018

Pasta z wędzonej makreli z orzechami.

Połączenie smaków w tej paście jest niesamowite. Ryba, orzechy i ogórki kiszone to po prostu jedna z lepszych past do pieczywa jakie jadłam, a robi się ją dosłownie kilka minut, polecam gorąco!



Składniki:
1 duża wędzona makrela
50 g jogurtu greckiego
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżka rozgniecionego siemienia
1 łyżka soku z cytryny
3 duże kiszone ogórki
4 łyżki orzechów włoskich
1 cebula dymka ze szczypiorkiem


Sposób wykonania:
Makrelę oczyściłam z ości, wrzuciłam do miski wraz z resztą składników i zmiksowałam. Pasta najlepiej smakuje z dobrym ciemnym pieczywem.

Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz