Składniki:
300 g wątróbki lub ugotowanej brązowej soczewicy
3 łyżki oleju kokosowego
1 jabłko
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka majeranku
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Na patelni rozgrzałam olej kokosowy, dodałam drobno pokrojone jabłko i cebulę, przyprawiłam solą i pieprzem dusiłam 3 minuty. Dodałam oczyszczone wątróbki i wszystko razem smażyłam jeszcze ok. 6 minut. Dodałam majeranek i całość zmiksowałam na gładki mus.
Ten pasztet najlepiej nam smakuje z białym pieczywem:)
Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Jedz pysznie z niskim indeksem glikemicznym"
Jak widzicie bardzo lubię tę książkę i pewnie niejeden przepis z niej ukaże się jeszcze na blogu:)
batrdf2c
OdpowiedzUsuńcialis 20 mg eczane
kamagra 100 mg
glucotrust
cialis 100 mg satın al
cialis 5 mg satın al
sight care
viagra eczane