Składniki:
1 awokado
2 pomidory
0,5 małej cebuli
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
pietruszka zielona
1 łyżka oleju
sól
Wykonanie:
Pomidory, cebulę, czosnek i awokado pokroiłam w kostkę. Całość wymieszałam, skropiłam sokiem z cytryny, doprawiłam zieloną pietruszką, solą i olejem rzepakowym.
Z tej ilości składników wyszły mi dwie porcje sałatki. Ja zjadłam ją z gotowaną wątróbką, dzieci z pierogami, ale myślę, że z ciemnym chlebem też byłaby pyszna.
Przepis (z moimi niewielkimi modyfikacjami) pochodzi z książki Marka Bardadyna "Odmładzająca książka kucharska"
No i moja najnowsza praca decoupage. Pojemnik na dziecięcą biżuterię, zrobiony ze zwykłego, małego słoika i drewnianej ozdoby - słonika.
Jakie śliczne wiadereczko :)
OdpowiedzUsuńA sałatka na pewno pyszna :)) i zdrowa :)
Urzekło mnie to wiaderko...jest jak najbardziej na miejscu, taką sałatkę mogłabym jeść wiaderkami:)
OdpowiedzUsuńsuper :)))
OdpowiedzUsuńteż interesuję się odżywianiem strukturalnym ;)
wypróbuj koktajl zielony przepis u mnie na blogu albo na stronie doktorka B. :)))))
poproszę wiaderko z całą zawartością .Pycha
OdpowiedzUsuńświetny blog!:)
OdpowiedzUsuń