Składniki:
cebula
biała kapusta
cukinia
cebula
marchew
czosnek
zielona pietruszka
sól, pieprz
kmin rzymski
olej rzepakowy
Wykonanie:
Na 1 łyżce oleju rzepakowego lekko podsmażyłam cebulę, dodałam resztę warzyw. Kapustę drobno poszatkowałam, czosnek i cukinię pokroiłam w drobną kostkę, a marchew w cienkie plasterki.
Warzywa doprawiłam solą i pieprzem, przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości nie dodając wody. Pod koniec duszenia dodałam zieloną pietruszkę i utłuczony w moździerzu kmin rzymski. Myślę, że kmin jest konieczny, dodaje tej potrawie takiego egzotycznego smaku:)
Z dzikim ryżem |
Na koniec moja ostatnia praca decoupage. Ozdabiałam bardzo starą i bardzo brzydką lampę.
Smaczne i zdrowe, pycha :)
OdpowiedzUsuńThis is great!
OdpowiedzUsuńAdditionally, when evaluating the value of an academic expertise,
OdpowiedzUsuńmake an effort to keep the appearance, demeanor or fame of the instructor separate.
Here is my web page; legal ecstasy (www.legaldrugsforsale.com)