Składniki:
1 opakowanie sera typu feta (270 gramów)
8 kawałków suszonych pomidorów w oliwie
0,5 czerwonej cebuli
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
6 jajek
chlapka zalewy z pomidorów
pieprz i ew. sól
Wykonanie:
Jajka ugotowane na twardo, pomidory i cebulkę drobno pokroiłam. Wszystkie składniki pasty wrzuciłam do miski i dokładnie roztarłam, doprawiłam pieprzem i solą. Dodałam także odrobinę zalewy z pomidorów, nadało to paście gładkości i dodatkowego aromatu.
Proponuję pastę przed jedzeniem odstawić na kilka godzin do lodówki, znacznie lepiej wtedy smakuje.
Zabieram do ulubionych, muszę zrobić taka pastę w najbliższym czasie :)
OdpowiedzUsuńmmmm musi być pyszna :) Ja robiłam taką pastę z twarożku, suszonych pomidorów i nasion słonecznika :)
OdpowiedzUsuńPrzejrzałam sporo wpisów i bardzo mi się tu spodobało. Napewno będę czerpać inspirację w dni kiedy w ogóle nie mam pomysłu co ugotować. Szybko i zdrowo i tanio to coś w sam raz dla mnie :) Dodaję do obserwowanych. Pozdrawiam i zapraszam również do mnie ;)
W taki składzie wierze na słowo, że jest przepyszna :-)
OdpowiedzUsuńA ja dodałam łyżkę majonezu kieleckiego i łyżkę musztardy - to dopiero pyszności.Polecam.
OdpowiedzUsuń