Składniki:
25 dkg margaryny
1 szklanka cukru pudru
5 jajek
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
2 szklanki mąki
3 krople aromatu rumowego
40 dkg dowolnych bakali (tutaj gotowa mieszanka keksowa 30 dkg i 10 dkg gorzkiej czekolady)
Wykonanie:
Bakalie obtoczyć w odrobinie mąki (około 1,5 łyżki)
Margarynę zmiksować dodając po jednym jajku. Dodać cukier i dalej mieszać, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu bakalie. Masę wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Inspiracja.
Nie piekłam chyba jeszcze keksu, a Twój wygląda bardzo kusząco :-)
OdpowiedzUsuńJ. had been asking for tougher math at school.
OdpowiedzUsuńSpecifically, shewanted to learn division.
Feel free to visit my page - legal cocaine (www.legaldrugsforsale.com)