niedziela, 30 grudnia 2012

Keks pysznie nadziany.

Sylwestra tego roku spędzamy tak jak lubimy najbardziej czyli z rodziną:) Z tej okazji ja upiekłam wybuchowy sernik,  a siostra cudowny keks, który właśnie dzisiaj Wam pokażę.

  
Składniki:
25 dkg margaryny
1 szklanka cukru pudru
5 jajek
1 kopiasta łyżeczka proszku  do pieczenia
2 szklanki mąki
3 krople aromatu rumowego
40 dkg dowolnych bakali (tutaj gotowa mieszanka keksowa 30 dkg i 10 dkg gorzkiej czekolady)



 Wykonanie:
Bakalie obtoczyć w  odrobinie mąki (około 1,5 łyżki)

Margarynę zmiksować dodając po jednym jajku.  Dodać cukier i dalej mieszać, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu bakalie. Masę wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Inspiracja.




2 komentarze:

  1. Nie piekłam chyba jeszcze keksu, a Twój wygląda bardzo kusząco :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. J. had been asking for tougher math at school.
    Specifically, shewanted to learn division.

    Feel free to visit my page - legal cocaine (www.legaldrugsforsale.com)

    OdpowiedzUsuń