Składniki:
20 dkg białej czekolady
8 dkg masła
3/4 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru do pieczenia
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
garść migdałów
Wykonanie:
Masło roztopić, dodać 15 dkg posiekanej czekolady i mieszać, aż czekolada się rozpuści. W osobnej misce zmiksować jajka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i ekstrakt z wanilii, następnie dodać jeszcze ciepłą czekoladę. na końcu wrzucić do masy migdały i 5 dkg posiekanej czekolady. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut w niewielkiej foremce wyłożonej papierem do pieczenia.
Moje siostrzenice :) |
blondies jest niesamowite, wolę bardziej niż brownie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana :)
Mogę kawałeczek ? ;>
OdpowiedzUsuńA czy można piec bez papieru do pieczenia?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :-)
Można. Papier do pieczenia po prostu ułatwia życie.
Usuń