Składniki:
2 cebule
1 malutka cukinia
opakowanie szpinaku baby (ok. 100 gram)
ok. 250 gram makaronu
pomidorki koktailowe
olej rzepakowy
sól, pieprz, czosnek, lubczyk, kozieradka
Wykonanie:
Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju, dodałam cukinię pokrojoną w plasterki. Gdy trochę zmiękła, (nie za bardzo, musi pozostać jędrna), dodałam szpinak, ugotowany makaron i jeszcze chwilę zostawiłam na ogniu mieszając, żeby wszystkie smaki się wymieszały. Doprawiłam solą, pieprzem, lubczykiem i kozieradką. Już na talerzu dodałam kilka pomidorków koktailowych.
Właśnie się zastanawiałam co zrobić z jedną małą cukinią, która mi została w lodówce. Już wiem! Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńWygląda super! Kiedy mogę wpaść na degustację? :) J.
OdpowiedzUsuńKiedy zechcesz. Znając twój gust uważam, że baaardzo by ci smakowało:)
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń