2 duże cebule
1 malutka cukinia baby
1 puszka pomidorów krojonych
2 ząbki czosnku
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju rzepakowego
natka pietruszki
sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę i czosnek pokroiłam w drobną kostkę i lekko podsmażyłam na oleju rzepakowym, cukinię starłam na tarce o grubych oczkach i dodałam do cebuli. Gdy cukinia lekko zmiękła dodałam puszkę pomidorów i doprawiłam solą i pieprzem. Całość gotowałam, aż potrawa lekko odparowała. Ja lubię gdy trochę sosu zostaje, a mąż woli całkowicie odparowane warzywa.Do gotowego sosu dodałam natkę pietruszki i jogurt naturalny.
Kawałek rekina ugotowałam na parze, podałam z sosem cukiniowo - pomidorowym i surówką z kiszonych ogórków i jabłek.
REKIN???? :)
OdpowiedzUsuńAno rekin. To już żaden rarytas, w Biedronce kupiłam :)
Usuń