poniedziałek, 1 lipca 2019

Fit bułki twarogowe.

Taki pomysł przyszedł mi rano do głowy. Miałam twaróg do zużycia i pomyślałam o bułeczkach. Wyszły super, mięciutkie i puszyste, córki oszalały na ich punkcie:)



Składniki:
1,5 szklanki mąki owsianej
250 g chudego twarogu
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól do smaku
2 łyżeczki ziaren siemienia lnianego



 Sposób wykonania:
W misce rozgniotłam ser z jajkiem i solą, dodałam mąkę owsianą i zagniotłam krótko dłońmi. Uformowałam bułeczki , posypałam  ziarnem siemienia i ułożyłam na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zezłocenia, czyli ok 20 minut. Z podanej ilości składników wyszło mi 7 małych bułek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz