niedziela, 16 czerwca 2019

Fit chleb z otrąb i twarogu.

 Smaczne i dietetyczne? Z tym chlebkiem to możliwe:)




Składniki:
10 łyżek otrąb pszennych
4 małe jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
250g twarogu chudego
7 suszonych pomidorów
2 garści świeżego szpinaku
3/4 łyżeczki soli
ulubione przyprawy
u mnie: czosnek suszony
przyprawa kebab gyros



Sposób wykonania: 
Pomidory i szpinak drobno pokroiłam, wszystkie składniki umieściłam dokładnie wymieszałam. Ciasto umieściłam w niewielkiej foremce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studziłam na kratce. Chlebek jest smaczny lekko ciepły i na drugi dzień na zimno też przepyszny. Inspirowałam się  tym przepisem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz