Ta pasta jest tak pyszna, że wyszła na prowadzenie w naszym prywatnym, domowym rankingu past:) Dotychczas królował zdecydowanie hummus, teraz królową została ta oto pasta z fasoli i chrzanu!
Składniki:
1 puszka białej fasoli
2 łyżeczki chrzanu
sól himalajska
1 łyżka oleju lnianego
pietruszka suszona
czosnek niedźwiedzi
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki zmiksowałam na gładką masę. Pasta nadaje się także jako dip, w najbliższym czasie zamierzam ją podać z grissini.
Inspirowałam się przepisem Magdaleny Makarowskiej z jej książki "Vege na diecie".
Więcej moich past do pieczywa znajdziecie tutaj.
Brzmi i wygląda pysznie :-), z chęcią przetestuję :-). Do tej pory robiłam smalec z fasoli - różne wariacje, uwielbiam je, ale z chrzanem jeszcze nie, więc tym chętniej spróbuję, dziękuję za kolejną inspirację i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń