poniedziałek, 12 lutego 2018

Pasta fasolowa z chrzanem.

Ta pasta jest tak pyszna, że wyszła na prowadzenie w naszym prywatnym, domowym rankingu past:) Dotychczas królował zdecydowanie hummus, teraz królową została ta oto pasta z fasoli i chrzanu!



Składniki:
1 puszka białej fasoli
2 łyżeczki chrzanu
sól himalajska
1 łyżka oleju lnianego
pietruszka suszona
czosnek niedźwiedzi



Sposób wykonania:
Wszystkie składniki zmiksowałam na gładką masę.  Pasta nadaje się także jako dip, w najbliższym czasie zamierzam ją podać z grissini.

Inspirowałam się przepisem Magdaleny Makarowskiej z jej książki "Vege na diecie".

Więcej moich past do pieczywa znajdziecie tutaj.


1 komentarz:

  1. Brzmi i wygląda pysznie :-), z chęcią przetestuję :-). Do tej pory robiłam smalec z fasoli - różne wariacje, uwielbiam je, ale z chrzanem jeszcze nie, więc tym chętniej spróbuję, dziękuję za kolejną inspirację i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń