wtorek, 13 lutego 2018

Rafaello domowe.

Absolutnie nie dietetyczne, słodkie i pyszne! Rafaello zdecydowanie lepsze niż to ze sklepu. Dla moich córek niestety zbyt słodkie, więc wszystko musieli zjeść dorośli :) Kuleczek z podanej porcji wychodzi na tyle dużo, że cztery dorosłe osoby jadły je dobre kilka dni.




Składniki:
140 ml wody
220 g cukru
130 g masła
230 g pełnego mleka w proszku
80 g kokosu + kilka łyżek
ok. 45szt migdałów bez skórki




Sposób wykonania:
Wodę z cukrem podgrzewałam do rozpuszczenia się cukru. Dodałam masło i gdy się rozpuściło dołożyłam mleko w proszku i 80 g kokosu. Całość wymieszałam i odstawiłam na noc do lodówki.

Drugiego dnia rękoma lepiłam kulki z migdałem w środku i obtaczałam je we wiórkach kokosowych.
 Gotowe kuleczki Rafaello przechowywałam w lodówce.

Polecam gorąco! Przepis znalazłam na stronie Jak po maśle i niczego w nim nie zmieniałam.





1 komentarz:

  1. Uwielbiam mleko w proszku- takie domowe rafaello musiało być anielskie ;)

    OdpowiedzUsuń