Przepis znalazłam na blogu Smak Zdrowia. Prawie nic w nim nie zmieniałam, tylko podwoiłam ilość składników i dodałam ziół .
Składniki:
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
50 g otrąb pszennych
50 g otrąb owsianych
240 g jogurtu naturalnego
kilka suszonych pomidorów w oleju
2 łyżeczki sody
2 płaskie łyżeczki soli
bazylia lub inne zioła
Sposób wykonania:
Pomidory drobno pokroiłam, wszystkie składniki wymieszałam razem, zagniotłam w kulę i odstawiłam na 15 minut. Rękoma formowałam niewielkie kuleczki, spłaszczałam je i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekłam 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ciasteczka jedliśmy oczywiście z dipem czosnkowym.
Takie wytrawne na pewno będą pasowały do wytrawnego wina. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Bardzo fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuń