poniedziałek, 26 listopada 2018

Pasta z fasoli adzuki.

Normalnie kochamy tę pastę. Jest jednocześnie ostra, słona i słodka, poezja po prostu :)  Gorąco polecam, przepis  pochodzi z książki Iwony Zasuwy "Smakoterapia".





Składniki:
1 szklanka ugotowanej fasoli adzuki
0,5 szklanki suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
3 szt. suszonych daktyli bez pestek
2 łyżki passaty pomidorowej
0,5 łyżeczki suszonej bazylii
kawałek ostrej papryczki (opcjonalnie)
3 łyżki oliwy (pominęłam)
sól do smaku

Z chlebkiem jaglanym


Sposób wykonania:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam.
Taka pasta smakuje do pieczywa, z chlebkiem jaglanym smakuje wyśmienicie i doskonale sprawdza się jako dip do warzyw czy słonych przekąsek.

2 komentarze:

  1. Super pomysł na paste, niedługo będę musiała go wybróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. MMmm pycha faktycznie tanio ! ja czase robie jakies tanie dania, ale wole zjesc tanio w hanka Cafe lunch

    OdpowiedzUsuń