Składniki:
1 główka czosnku
0,5 litra passaty pomidorowej
0,5 litra wody
2 łyżki kaszy mannej
cukier do smaku
sól, pieprz
1 łyżka oleju lub masła
ew. odrobina jogurtu naturalnego
Sposób wykonania:
Czosnek pokroiłam w plasterki i zeszkliłam na oleju. Dolałam do niego wodę i passatę, całość gotowałam kilka minut. Zupę zmiksowałam, doprawiłam solą, pieprzem i cukrem. Cały czas mieszając wsypałam kaszę manną i jeszcze chwilę całość gotowałam. Już na talerzu doprawiałam zupę jogurtem naturalnym, ale i bez niego była pyszna.
Ja bardzo lubię czosnek, a i pomidorową też, więc połącznie może być ciekawe, muszę wypróbować. Lubię takie gęste zupki ;)
OdpowiedzUsuńO takiej pomidorowej nie jadłam, muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuń