Składniki:
1 puszka ciecierzycy
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 kopiaste łyżki dobrego koncentratu pomidorowego
czosnek świeży lub suszony
koperek
sól
opcjonalnie
smażona cebulka
suszone pomidory
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzuciłam do miski i zmieliłam blenderem. Pasta gotowa. Pracy przy niej prawie wcale nie ma, a jedzenia dużo :)
Pasta także świetnie smakuje w wersji z drobno pokrojoną smażoną cebulką, lub suszonymi pomidorami.
Na koniec przedstawiam moje następne prace decoupage. Zawieszki lub podkładki w stylu prowansalskim.
I komplet talerzy wykonanych na specjalne zamówienie przemiłej Pani Bożenki:)
Taka niespodzianka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa Pani Kasiu.
Bożena Zielińska.
Robiłam podobna pastę- pasztet, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDzieła piękne!
Ależ tu pysznie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam -> http://podanenatalerzu.blogspot.com/
Ciecierzycy nigdy dość...a z pomidorami jeszcze nie robiłam!
OdpowiedzUsuńBardzo ładne talerze. Widać, że twórczyni ich zna się na rzeczy :)
OdpowiedzUsuńTAKIE DOMOWE SPECJAŁY SĄ ZAWSZE NAJLEPSZE !GDZIE IM DO KUPNYCH
OdpowiedzUsuńTALERZYKI CUDOWNE !
Everyone loves what you guys are usually up too. This kind of clever work and coverage!
OdpowiedzUsuńKeep up the excellent works guys I've added you guys to my personal blogroll.
my homepage :: learn seo