środa, 10 lutego 2016

Muffinki z nadzieniem z białej czekolady.

Muffinki upiekła moja siostra , są przeurocze:) Inspiracja: Cukierenka.



Składniki:
muffiny
275g mąki
175g cukru
100g masłą
2 jajka
100g białej czekolady
125ml mleka
skórka starta z 1 pomarańczy

nadzienie
1 op budyniu waniliowego
3 łyżki cukru
400ml mleka
50 g kokosu
2 łyżki masła



Sposób wykonania:
Muffiny. masło z cukrem utrzeć do białości, nadal ucierając dodawać po 1 jajku, oraz skórkę pomarańczową. Do powstałej masy delikatnie wmieszać przesianą mąkę, lekko podgrzane mleko i rozpuszczoną białą czekoladę. Masę wyłożyć do papilotek, piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Nadzienie.Budyń ugotować na 400 ml mleka, do gorącego wmieszać uprażony na suchej patelni kokos i masło. Wystudzić.

Masę wciskać w babeczki i na ich wierzch za pomocą rękawa cukierniczego.





6 komentarzy:

  1. One muszą być wspaniałe.
    Uwielbiam muffinki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepięknie wyglądają w przekroju z tym nadzieniem :) Dawno nie robiłam muffinek.

    OdpowiedzUsuń
  3. Muffiny to najlepszy przysmak. A te wyglądają wspaniale:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam muffiny. Muszę kupić sobie do nich formy i chyba w weekend wykorzystam Twój przepis:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają pysznie! A białą czekoladę uwielbiam :-)

    OdpowiedzUsuń