Muffinki upiekła moja siostra , są przeurocze:) Inspiracja: Cukierenka.
Składniki:
muffiny
275g mąki
175g cukru
100g masłą
2 jajka
100g białej czekolady
125ml mleka
skórka starta z 1 pomarańczy
nadzienie
1 op budyniu waniliowego
3 łyżki cukru
400ml mleka
50 g kokosu
2 łyżki masła
Sposób wykonania:
Muffiny. masło z cukrem utrzeć do białości, nadal ucierając dodawać po 1 jajku, oraz skórkę pomarańczową. Do powstałej masy delikatnie wmieszać przesianą mąkę, lekko podgrzane mleko i rozpuszczoną białą czekoladę. Masę wyłożyć do papilotek, piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Nadzienie.Budyń ugotować na 400 ml mleka, do gorącego wmieszać uprażony na suchej patelni kokos i masło. Wystudzić.
Masę wciskać w babeczki i na ich wierzch za pomocą rękawa cukierniczego.
One muszą być wspaniałe.
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffinki.
Przepięknie wyglądają w przekroju z tym nadzieniem :) Dawno nie robiłam muffinek.
OdpowiedzUsuńMuffiny to najlepszy przysmak. A te wyglądają wspaniale:-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffiny. Muszę kupić sobie do nich formy i chyba w weekend wykorzystam Twój przepis:-)
OdpowiedzUsuńMuszą byc pyszne
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! A białą czekoladę uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuń