Składniki:
ciasto
2,5 szklanki mąki
100 g masła
0,5 szklanki cukru pudru
3 łyżki jogurtu (lub kefiru, śmietany)
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo
kolorowa posypka
czekolada gorzka
Sposób wykonania:
Z podanych składników zagniotłam ciasto. Odrywałam kawałeczki spłaszczałam lekko i dłońmi formowałam kształt jeżyka. Ciastka układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piekłam 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Wystudzone ciastka udekorowałam rozpuszczoną gorzką czekoladą i kolorową posypką.
Gorąco polecam te ciasteczka są wybitnie proste do zrobienia, smaczne nawet kilka dni po upieczeniu, no i śliczne są:)
Źródło.
A zrobiłam je z takich słoiczków:
Fajne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZnalazłam Pani bloga szukając przepisów na zdrowe pasty wegetariańskie. Weszłam tutaj i przepadłam:-). Rewelacyjne przepisy. Z pewnością będę tu zaglądać i inspirować się. A zaraz idę robić pomidorową pastę z ciecierzycy według Pani przepisu:-), pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńŚlicznie dziękuję za miłe słowa:)
UsuńPasta pomidorowa z ciecierzycy oraz zupa z selera wykonane według Pani przepisów wyszły przepyszne:-), a dzisiaj przygotowuję kotlety z grochu:-). Podoba mi się w Pani przepisach to, że jest smacznie, zdrowo, kreatywnie, szybko i niedrogo:-).
UsuńOjejku, ale to świetne! Masz mega talent, tak trzymać!
OdpowiedzUsuń