Składniki:
wersja podstawowa
0,5 awokado
0,5 papryki czerwonej
1 pomidor
sól, pieprz
dodatki
zielona pietruszka
czosnek
cebula
sok z cytryny
Sposób wykonania:
Składniki kroję w kostkę, doprawiam, mieszam i gotowe:) Lubię do tej sałatki dodać kawałek drobno posiekanej cebulki, ma wtedy bardziej wyrazisty smak. Często zabieram ją do pracy, nie wymaga zjedzenia zaraz po przygotowaniu, może poleżeć.
Wygląda świetnie - uwielbiam awokado, chociaż cebula mi do tego jakoś średnio by pasowała....
OdpowiedzUsuńO tak, awokado jest bardzo zdrowe - zawiera bardzo dużo pozytywnych tłuszczów, które pozytywnie wpływają na nasz metabolizm oraz na dobry cholesterol.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo kolorowo, apetycznie :) Można spróbować bo w sumie to mało jemy awokado :)
OdpowiedzUsuńfajna masz miseczkę do tej sałatki
OdpowiedzUsuńFajnie zrobione zdjęcie ze złapaniem ostrości. Awokado uwielbiam no i jest zdrowe bardzo. Dużo wartościowych dla organizmu tłuszczów jest w awokado.
OdpowiedzUsuń