Składniki:
8 paluszków surimi
ok. 300 gramów żółtego sera (dałam 270 gramów)
1 puszka groszku
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu lub śmietany
sól, natka pietruszki
Sposób wykonania:
Surimi pokroiłam na cienkie plasterki, ser starłam na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki połączyłam, doprawiłam natką pietruszki, lekko posoliłam i gotowe. Taka sałatka dobrze smakuje od razu po przyrządzeniu, ale na drugi dzień jest tak samo pyszna:)
Przepis znaleziony na kotlet.tv
I moje najnowsze rękodzieło - wazonik wykonany metodą decoupage:
SAŁATKA ZAPOWIADA SIĘ PYSZNIE
OdpowiedzUsuńWAZONIK ŚLICZNY !
Wierzę, że sałatka jest pyszna......bo jest tłusta :) Ale raz na jakis czas takie niezdrowe rzeczy można zjeść :) Trochę więcej warzyw dołożyć i sumienie będą spokojne :)
OdpowiedzUsuń