Biżuteria

piątek, 19 października 2012

Dietetyczne jajeczne babeczki na śniadanie.

Ponieważ moje córki nie bardzo lubią jajka na miękko czy jajecznicę, wymyśliłam dla nich takie śniadaniowe babeczki.


Ponieważ nie zawierają tłuszczu, są dietetyczne i śmiało można je jeść na diecie. Smakują na ciepło, na zimno i nie tylko na śniadanie, myślę, że sprawdziłyby się jako fajna przekąska w ciągu dnia.

Składniki:
2 jajka
1 łyżka jogurtu naturalnego
kawałek czerwonej papryki
3 plasterki drobiowej szynki
2 płaskie łyżki otrąb pszennych
sól i przyprawy


Wykonanie:
Jajka ubiłam "sprężynką" z jogurtem, solą, suszonym lubczykiem i pietruszką. Dodałam otręby, drobno pokrojoną szynkę i paprykę, wymieszałam łyżką i wlałam do czterech  wyłożonych papilotkami foremek na muffinki. Piekłam je ok. 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Takie babeczki są naprawdę przepyszne, jedna z córek stwierdziła, że smakują jak kurczak:) Do środka możemy napakować co tylko chcemy, mam ochotę na takie z cebulką i oliwkami.



Wpis dodaję do akcji: Nakarm się studencie.

2 komentarze:

  1. Fajne są takie uniwersalne babeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. For example, dancesport lecturers and coaches are often event dancers or
    former dancesport performers.

    Review my blog - get legal stimulants

    OdpowiedzUsuń