tag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post5035739717935156066..comments2024-03-26T09:40:39.590+01:00Comments on Smacznie Zdrowo Tanio: Pyszne ciasto na mące żytniej.Katarzyna Młodzikhttp://www.blogger.com/profile/15071949574268591033noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-62688397070991871682018-11-01T22:27:15.013+01:002018-11-01T22:27:15.013+01:00Dziękuję za przepis. Ciasto wyszło smaczne. Do ubi...Dziękuję za przepis. Ciasto wyszło smaczne. Do ubitych żółtek dodałam olej i jogurt, zmiksowałam i dosypywałam mąkę z proszkiem mieszając łyżką, bez miksowania. Potem jabłka i pianę z białek. 1 godz. w archaicznym piekarniku gazowym na średnim ogniu. Żadnych problemów nie było, upiekło się ładnie i jest smaczne.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-61867207197897783912018-08-12T18:44:02.188+02:002018-08-12T18:44:02.188+02:00Świetny przepis, dziękuję 👍👍👍
Świetny przepis, dziękuję 👍👍👍<br />Małgorzata https://www.blogger.com/profile/10839031832055956872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-39133816553296253322016-04-23T15:09:24.252+02:002016-04-23T15:09:24.252+02:00Ciasto bardzo smaczne, uskubałam troszkę :-)nieste...Ciasto bardzo smaczne, uskubałam troszkę :-)niestety w swojej niecierpliwości koniecznie chciałam(nie wiem co mnie podkusiło!)przełożyć je gorące z silikonowej formy na patere no i spód się oderwał i pozostał w foremce :-)<br />Uratowałam sytuację i spód czyli wierzch naprawiłam. Został zamaskowany cukrem pudrem. <br />Przepis świetny za co dziękuję :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-55368421401537848842016-03-25T15:24:45.222+01:002016-03-25T15:24:45.222+01:00Piekę teraz wlasnie poł godziny i mam wrazenie że ...Piekę teraz wlasnie poł godziny i mam wrazenie że juz... Jak pieczecie z termoobiegiem? Mam 160 stopni z termoobiegiem Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-3644732986292684632016-02-23T14:36:02.392+01:002016-02-23T14:36:02.392+01:00piekłam w keksówce, ciasta było chyba za dużo i si...piekłam w keksówce, ciasta było chyba za dużo i się nie upiekło, ale końce, które się upiekły są pyszne:) na pewno będę dalej próbować!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07046902760896682520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-90584486382057206012016-02-19T19:05:20.680+01:002016-02-19T19:05:20.680+01:00Wlasnie dzis upieczone, wyszlo rewelacyjne:-)Wlasnie dzis upieczone, wyszlo rewelacyjne:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-710311060393115062016-02-19T14:38:56.014+01:002016-02-19T14:38:56.014+01:00Ciacho w piekarniku, zobaczymy co z tego wyjdzie! ...Ciacho w piekarniku, zobaczymy co z tego wyjdzie! :DKuchennie i domowohttps://www.blogger.com/profile/16334955329787401878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-7578497644654830372015-05-01T12:40:12.030+02:002015-05-01T12:40:12.030+02:00Końcówka do miksera standardowa, a żółtka należy p...Końcówka do miksera standardowa, a żółtka należy po prostu zmiksować.Katarzyna Młodzikhttps://www.blogger.com/profile/15071949574268591033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-86517288009611088782015-05-01T11:43:03.418+02:002015-05-01T11:43:03.418+02:00Mam pytanie- jaką końcówką miksera należy to mikso...Mam pytanie- jaką końcówką miksera należy to miksować i czy żółtka z cukrem po prostu zmiksować (w sensie połączyć) czy trzeba je ubić?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14292879620087681324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-62156191858614798492013-12-06T09:45:52.210+01:002013-12-06T09:45:52.210+01:00Mam pytanie w związku z olejem. Jest w składnikach...Mam pytanie w związku z olejem. Jest w składnikach, jednak potem w przygotowaniu już go nie ma. Powinien być, czy nie?<br /><br />Aneknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-76795436144456703622013-11-27T21:30:46.826+01:002013-11-27T21:30:46.826+01:00Dobrze jest włożyć do zimnego piekarnika,niech sob...Dobrze jest włożyć do zimnego piekarnika,niech sobie spokojnie rośnieBo-nahttps://www.blogger.com/profile/02261841309696471748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-51501783146704200022013-11-24T18:42:07.165+01:002013-11-24T18:42:07.165+01:00Jest pyszne. Jeszcze ciepłe, a już nie ma sporego ...Jest pyszne. Jeszcze ciepłe, a już nie ma sporego kawałka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-11897761873761358342013-11-24T16:16:26.084+01:002013-11-24T16:16:26.084+01:00Dodam tylko, że poszłam na całość. Zrobiłam z podw...Dodam tylko, że poszłam na całość. Zrobiłam z podwójnej porcji, bo u mnie jak wyjdzie to szybko zniknie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-68534120391570151302013-11-24T16:14:49.530+01:002013-11-24T16:14:49.530+01:00Moje siedzi właśnie w piecu. Piekę przeważnie na m...Moje siedzi właśnie w piecu. Piekę przeważnie na mące razowej, lub orkiszowej nie mogłam się więc oprzeć pokusie. Ciekawe w której grupie będę, za czy przeciw.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-6620575209248510922013-01-05T22:37:40.666+01:002013-01-05T22:37:40.666+01:00:):)Katarzyna Młodzikhttps://www.blogger.com/profile/15071949574268591033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-5988790950752604842013-01-05T22:19:46.103+01:002013-01-05T22:19:46.103+01:00bardzo zły przepis nie polecam szkoda produktówbardzo zły przepis nie polecam szkoda produktówAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-64674920730482057392012-12-08T21:35:23.479+01:002012-12-08T21:35:23.479+01:00Cieszę się, że się udało i smakowało:)Cieszę się, że się udało i smakowało:)Katarzyna Młodzikhttps://www.blogger.com/profile/15071949574268591033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-31341247660269065352012-12-08T20:37:06.792+01:002012-12-08T20:37:06.792+01:00Ciasto wyśmienite! Pomimo tego, że nie miałem wiór...Ciasto wyśmienite! Pomimo tego, że nie miałem wiórków kokosowych i cukru perlistego. Zamiast tego dołożyłem cynamon i wyszło rewelacyjnie. Zanim zdążyło dobrze ostygnąć już połowy nie było;)<br />Podsumowując - PYCHOTA! Łasuchnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-4923215380513634372012-11-22T08:29:05.234+01:002012-11-22T08:29:05.234+01:00ahh jeszcze jedno :)
skończył mi się jogurt natur...ahh jeszcze jedno :)<br /><br />skończył mi się jogurt naturalny i dałam go wczoraj pół na pół ze śmietaną 18% i, nie wiem czy to przez to, ale dzisiaj ciasto jest bardziej puszyste!<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-56098162867401483942012-11-21T19:07:18.561+01:002012-11-21T19:07:18.561+01:00Super! Cieszę się, że Wam smakuje. Chyba też skusz...Super! Cieszę się, że Wam smakuje. Chyba też skuszę się na gruszki:)Katarzyna Młodzikhttps://www.blogger.com/profile/15071949574268591033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-56079059303096307862012-11-21T18:59:16.672+01:002012-11-21T18:59:16.672+01:00Robiłam wczoraj i dzisiaj robię drugi raz bo już n...Robiłam wczoraj i dzisiaj robię drugi raz bo już nie ma :)<br /><br />mój mąż jest uczulony na pszenicę, jabłka i cytrynę więc zmodyfikowałam, wczoraj wyszło! a dzisiejsze jest w piecu<br /><br />moje modyfikacje:<br />1. zamiast jabłek - gruszki (teraz pyszne konferencja mmm) dałam wczoraj 5 niedużych a dzisiaj dołożyłam jeszcze jedną bo miałam wrażenie że mi mało<br />2. nie dałam cytryny<br />3. wczoraj to był spontan i niestety brązowego cukru brakło więc dałam biały w takiej samej ilości. Oczywiście lepiej byłoby z brązowym ale wszyscy tak bardzo chcieli ciasta że trudno było odmówić!<br /><br />rozlałam na blaszkę na papier do pieczenia, w piekarniku super wyrosło ale niestety oklapło na finiszu więc miało w porywach niecałe 1,5 cm ale smakowało wyśmienicie!<br />mam nadzieję że dzisiaj też się uda :)<br />dziękuję za przepis!<br />M.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-50180121383496259432012-11-12T11:32:39.527+01:002012-11-12T11:32:39.527+01:00Ciężko powiedzieć dlaczego nie wychodzi. Ja nie ma...Ciężko powiedzieć dlaczego nie wychodzi. Ja nie mam z nim problemu. Mogę Ci jeszcze polecić to ciasto, jest bardzo zdrowe i lekkie, a naprawdę mi smakuje:<br />http://smacznie-zdrowo-tanio.blogspot.com/2012/10/pyszna-szarlotka-bez-maki-cukru-i.html<br />Katarzyna Młodzikhttps://www.blogger.com/profile/15071949574268591033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-76338267576896350762012-11-12T11:16:55.862+01:002012-11-12T11:16:55.862+01:00Ja mam ten sam problem, ciasto jest dość mokre pie...Ja mam ten sam problem, ciasto jest dość mokre pierwszym razem uzylam jabłek a następnym jagód wyszło lepsze ale wciąż mokre moze to wina cukru bo używam owocowego albo piekarnika, jeśli ma ktoś jakiś pomysł czemu to niech napisz, zależy mi na tym bo mam problem z jelitami a słodkości sie chce a takie ciasto to świetne wyjście dla mnieAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10969816772974196502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-69808080908361208212012-09-22T13:44:05.107+02:002012-09-22T13:44:05.107+02:00Szkoda, że Ci nie wyszło, robiłam je jeszcze kilka...Szkoda, że Ci nie wyszło, robiłam je jeszcze kilka razy i zawsze było dobre. Faktem jest, że mąka żytnia jest "trudna" :)<br />Życzę powodzenia przy następnych próbach.<br />Pozdrawiam.<br />Kura Domowa.Katarzyna Młodzikhttps://www.blogger.com/profile/15071949574268591033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1120862946238563714.post-26503507720549011252012-09-22T13:37:47.085+02:002012-09-22T13:37:47.085+02:00Nie posypałam cukrem perlistym bo zwyczajnie go ni...Nie posypałam cukrem perlistym bo zwyczajnie go nie posiadam. Ciasto dość ciężkie w miksowaniu a później w łączeniu z pianą. Trzymałam w piekarniku 1godzinę i 15 minut i . . . nie upiekło się! W środku mega mokre. Na wierzchu już spieczone a w środku... Coś nie tak poszło.Anonymousnoreply@blogger.com