wtorek, 13 września 2016

Pasta z pieczonego kurczaka.

Taką pastę można przygotować z kurczaka z rosołu, z kurczaka pieczonego pozostałego z obiadu, lub tak jak ja z ćwiartek kurczaka pieczonych specjalnie w tym celu:)




Składniki:
6 ćwiartek z kurczaka
sól, pieprz
czosnek suszony
lubczyk suszony
papryka w proszu
kilka łyżek oleju

dodatkowo
majonez
duża cebula




Sposób wykonania:
Kurczaka myję, osuszam i układam w formie w której będą się piekły. Nacieram je olejem i przyprawami. Piekę godzinę i piętnaście minut w temperaturze 180 stopni. Po lekkim wystudzeniu oddzielam mięso od kości i blenduję na gładką masę wraz z cebulą, majonezem i odrobiną tłuszczu spod mięsa.  Ewentualnie doprawiam.
Tej pasty wychodzi bardzo dużo, ja taką ilość robię na posiadówki ze znajomymi i jeszcze zostaje.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz