wtorek, 19 listopada 2013

Papryka faszerowana.

Papryki zrobiła moja siostra, muszę przyznać, że są prześliczne, słyszałam też, że bardzo dobre:) Siostra nie podała mi dokładnej ilości składników, ale to danie jest tak proste do zrobienia, że dacie radę i bez tego.



Składniki:
mięso mielone
pieczarki
cebula
czosnek
koncentrat pomidorowy
sól,pieprz
papryka słodka
bazylia
ugotowany ryż



Wykonanie:
Mięso mielone udusić z drobno pokrojoną cebulą i czosnkiem oraz pieczarkami. Przyprawić koncentratem, solą, pieprzem, papryką i bazylią. Wymieszać z ugotowanym wcześniej ryżem.

Papryki umyć, odciąć im "czapeczki", oczyścić w środku i napełnić przygotowanym farszem.  Ułożyć przygotowane papryki w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości.


4 komentarze:

  1. Ja faszerowałam ale samym mięsem mielonym bez pieczarek, muszę spróbować po Twojemu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie papryki to jedno z moich najbardziej ulubionych dań !

    OdpowiedzUsuń
  3. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to
    be running off the screen in Ie. I'm not sure
    if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I'd post to let you know.
    The design look great though! Hope you get the problem resolved
    soon. Kudos

    Also visit my web site: sell

    OdpowiedzUsuń