sobota, 1 grudnia 2012

Blondies.

Blondies upiekła moja siostra. Wysyłając mi przepis i zdjęcia napisała tylko: "Pyszne, ciężkie, wilgotne. Mniam!!" :)     Źródło.


Składniki:
20 dkg białej czekolady
8 dkg masła
3/4 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru do pieczenia
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
garść migdałów


Wykonanie:
Masło roztopić, dodać 15 dkg posiekanej czekolady i mieszać, aż czekolada się rozpuści. W osobnej misce zmiksować jajka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i ekstrakt z wanilii, następnie  dodać jeszcze ciepłą czekoladę. na końcu wrzucić do masy migdały i 5 dkg posiekanej czekolady. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut w niewielkiej foremce wyłożonej papierem do pieczenia.


Moje siostrzenice :)

4 komentarze:

  1. blondies jest niesamowite, wolę bardziej niż brownie :)
    pozdrawiam,
    szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A czy można piec bez papieru do pieczenia?
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń